Cursus

visitekaartje_voor_website_353-x150
cursus_1

Naast het zelf fotograferen, vind ik het ook erg leuk om anderen op weg te helpen bij het fotograferen. Daartoe heb ik de volgende twee cursussen ontwikkeld.

favicon_zwart_30x30

Basiscursus fotografie

Als eerste is er de basiscursus fotografie. Deze cursus is bedoeld voor mensen die graag fotograferen en nog meer uit hun camera willen halen. Gedurende 9 bijeenkomsten wordt de werking van de camera inzichtelijk gemaakt en krijg je tips op het gebied van compositie.

Begrippen die tijdens de cursus aan bod komen zijn o.a. sluitertijd, diafragma, isowaarde, witbalans, j-peg, raw, brandpuntsafstand, scherptediepte. Al deze onderwerpen worden uitgelegd, zodat langzaam maar zeker de stukjes van de 'fotopuzzle' op hun plaats vallen.

Naast dat we samen als groep een keer ergens gaan fotograferen, voer je ook individueel opdrachten uit, die dan groepsgewijs besproken worden. Tevens bespreken we iedere avond foto's met betrekking tot een bepaald onderwerp; portret, landschap, foto's gemaakt met flits of juist zonder, etc. Samen met de theorie die aan bod komt, vormt dit een afwisselend geheel.

De cursus vindt plaats in groepjes van 6 personen. Deze groepsgrootte zorgt er voor dat er voldoende ruimte is om vragen te stellen, en dat voor het bekijken van foto's ook genoeg tijd beschikbaar is. Dit betekent echter wel dat de cursus ook snel vol zit. Het is daarom aan te raden je op tijd op te geven voor de cursus. Vaak is dit al een half jaar van te voren.

De cursus gaat twee keer per jaar van start, in februari en september, waarbij het mogelijk is te kiezen tussen de maandag- en dinsdagavond, tijden van 19.30 tot 21.30.

Voor opgave kun je mailen naar info@geertdegroot.nl of bellen met 0575  433 111.

Ook bestaat de mogelijkheid om middels een cadeaubon de cursus aan iemand aan te bieden. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

favicon_zwart_30x30

De 1-daagse digitale fotocursus

De 1-daagse digitale cursus is een introductie op de wereld van de digitale fotografie. Omdat je je als groep van 6 personen aanmeldt, kun je onderling bepalen wat het onderwerp van deze dag zal zijn; gewoon een inleiding in de basis of een specifiek onderwerp dat je wilt uitdiepen, zoals bijvoorbeeld portret, landschap of iets dergelijks.

De opbouw van de dag is zo dat we om tien uur 's ochtends beginnen met een deel theorie, waar bij er ook aandacht is voor door iedereen meegebrachte foto's. Rond het middaguur lunchen we, waarna we gaan fotograferen. Dit zal afgestemd zijn op het onderwerp van de dag. Bij terugkomst in de studio worden de gemaakte opnames bekeken en van commentaar voorzien. Zo rond de klok van half vijf ronden we af.

Deze cursus kan plaatsvinden van maandag tot en met zaterdag. Voor opgave of informatie kun je mailen naar info@geertdegroot.nl of bellen met
0575  433 111.